L'habitatge s'encareix a Espanya un 2,4% al febrer, segons Tinsa

Des de febrer de 2015, punt més baix del cicle, el preu mitjà de la vivenda ha pujat un 16,6%.

L\'habitatge s\'encareix a Espanya un 2,4% al febrer, segons Tinsa
L'habitatge s'encareix a Espanya un 2,4% al febrer, segons Tinsa

El preu mitjà de l'habitatge nou i usat a Espanya continua la senda de creixement moderat i registra un increment interanual del 2,4% en el febrer, segons dades de la taxadora Tinsa. Des del punt més baix del cicle, assolit el febrer de 2015, el preu mitjà de l'habitatge ha pujat un 16,6%, mentre que si es prenen de referència els màxims de 2007, acumula una caiguda del 33,1%.

L'informe de Tinsa no desglossa les dades per autonomies, sinó que presenta un índex general per a tot l'Estat, altre en què engloba les capitals i grans ciutats espanyoles, altre per a la zona de la costa mediterrània, un quart per a les illes Balears i Canàries i, per últim, la resta de ciutats.

Balears i Canàries registren els increments més grans: un 7,6% més que el febrer de 2019. Segueixen les illes el grup de capitals i grans ciutats, on l'augment mitjà és del 3,3%. A la costa mediterrània, els preus han pujat un 1,4%; en les àrees metropolitanes, un 0,9%; i a la resta de municipis, un 0,6%.

Respecte el gener de 2020, el preu mitjà de l'habitatge presenta un lleu descens del 0,1%, encara que a les illes ha augmentat un 5,9% i a les àrees metropolitanes, un 1,9%. A les capitals i grans ciutats s'ha produït un descens mensual de l'1,2%, mentre que a la costa mediterrània ha sigut del 3,1% i en la resta de municipis, del 0,4%.

També et pot interessar

stats