L'FMI salva Espanya del risc de recessió per als països de l'eurozona en 2022

Adverteix que un embargament total a l'energia russa podria retallar l’augment del PIB al voltant de tres punts

Imatge d'arxiu del director del Departament Europeu de l'FMI, Alfred Kammer
Imatge d'arxiu del director del Departament Europeu de l'FMI, Alfred Kammer / Cory Hancock (Efe)

L'economia espanyola registra un impuls de creixement substancialment més gran al de la resta d'economies de l'eurozona, que han perdut impuls a conseqüència de la guerra a Ucraïna, segons el Fons Monetari Internacional (FMI), que no descarta el risc de caiguda en recessió tècnica per a cap dels països de l'euro, llevat d'Espanya.

"Totes les economies europees madures, llevat d'Espanya, tindran un creixement pròxim a zero, una mica per damunt o per davall, amb el risc que algunes podrien entrar en una suau recessió tècnica en 2022", ha comentat el director del Departament Europeu de l’FMI, Alfred Kammer.

En aquest sentit, el funcionari de l’organisme ha recordat que, encara que la major part d'economies de la regió es beneficien de l'impuls que arrosseguen des de 2021, les xifres de creixement amaguen el fet que a causa de la guerra l'expansió en 2022 és plana per a la majoria de grans economies.

L’FMI alerta de l’“efecte advers” d’un embargament total de l’energia russa

Així mateix, Kammer ha reconegut que un embargament total a l'energia russa tindria un efecte advers significatiu en el creixement de l'eurozona, que podria retallar al voltant de tres punts percentuals el creixement de la regió. "Serà un impacte asimètric i molt diferent entre els països i dependrà de la intensitat dels vincles energètics", ha apuntat.

D'altra banda, el representant de l'FMI ha recomanat al Banc Central Europeu (BCE) que seguisca la senda de normalització de la política monetària, que considera està assumida pels mercats, tenint en compte l'impacte de la guerra sobre la inflació.

També et pot interessar

stats