L’FMI rebaixa al 3,7% la previsió de creixement per al 2018 i el 2019

Les expectatives de creixement per a la zona euro es rebaixen per l’alentiment de les exportacions, la pujada dels preus del petroli i la incertesa que genera el Brexit.

Economista en cap de l’FMI, Maurice Obstfeld
Economista en cap de l’FMI, Maurice Obstfeld / Made Nagi (Efe)

El Fons Monetari Internacional ha rebaixat al 3,7% la previsió global de creixement per al 2018 i el 2019, dues dècimes per sota de l’última previsió que va fer al mes de juliol. Aquestes són les dades que ha presentat l’economista en cap de l’FMI, Maurice Obstfeld, en l’informe de perspectives econòmiques globals.

Segons l’estudi presentat, la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units és el principal entrebanc per al creixement global perquè genera incertesa i afecta negativament les empreses. Si bé és cert que els Estats Units creixeran enguany el que s’havia previst, la reducció en el seu creixement la notaran l’any que ve. Passarà el mateix amb el cas de la Xina. De fet, els dos gegants econòmics han vist reduïdes en dues dècimes les previsions per al 2019.

La zona euro també rebaixa les expectatives de creixement per l’alentiment de les exportacions, la pujada dels preus del petroli i la incertesa que genera el Brexit.

L’informe també destaca el cas de l’Argentina entre les economies emergents, ja que passa de créixer un 2,9% en el 2017 a registrar una contracció del 2,6% al 2018.

També et pot interessar

stats