L'FMI publica l’informe anual sobre Espanya

Es donarà a conéixer aquest dimecres i actualitzarà les previsions per la incertesa sobre l'impacte del coronavirus.

La directora gerent de l'FMI, Kristalina Georgieva, en una imatge d'arxiu
La directora gerent de l'FMI, Kristalina Georgieva, en una imatge d'arxiu / Erik S. Lesser (Reuters)
11 de març 2020 - 09:15

El Fons Monetari Internacional (FMI) donarà a conéixer aquest dimecres les conclusions del seu informe anual sobre l'economia espanyola. El conegut com a 'Article IV' actualitzarà les previsions de la institució internacional per a Espanya en un context marcat per la incertesa sobre l'impacte de l'epidèmia de coronavirus.

De fet, segons ha confirmat un portaveu de l'FMI, a diferència del que és habitual, en aquesta ocasió la presentació de les conclusions per part de la cap de la missió del Fons a Espanya, Andrea Schaechter, es farà per teleconferència i no a través d'una roda de premsa a Madrid, en atenció a les mesures de precaució enfront del coronavirus.

A finals del passat mes de gener, l'FMI va rebaixar en dues dècimes el pronòstic de creixement per a l'economia espanyola en 2020, fins a l'1,6%, el mateix ritme d'expansió que la institució va projectar aleshores per a 2021. Una dècima per davall de l’estimació que havia fet el passat mes d'octubre, a conseqüència d'una desacceleració "més marcada del que es preveia" de la demanda interna i de les exportacions en 2019.

No obstant això, aquestes previsions i les corresponents a l'economia global no incloïen el potencial efecte de la propagació del brot de coronavirus més enllà de la Xina, alguna cosa que la directora gerent de l'FMI, Kristalina Georgieva, va reconéixer la setmana passada que havia deixat obsoletes les projeccions del mes de gener, i ha obligat la institució a manejar "escenaris més adversos".

També et pot interessar

stats