L'FMI preveu un creixement del 2,3% per a Espanya el 2019

Suposa dues dècimes més que l'anterior informe publicat a l'abril.

L\'FMI preveu un creixement del 2,3% per a Espanya el 2019
L'FMI preveu un creixement del 2,3% per a Espanya el 2019

El Fons Monetari Internacional (FMI) augmenta la seua previsió de creixement per a l'economia espanyola el 2019 i la situa en un 2,3%, dues dècimes superior a l'informe publicat a l'abril. Així, si es compleixen les previsions, Espanya creixerà enguany un punt més que la zona euro, on, segons l'FMI, l'economia avançarà una mitjana de l'1,3%, el mateix increment previst a l'abril. L'FMI atribueix la revisió a l'alça de la seua previsió de creixement de l'economia espanyola per a 2019 al bon comportament de la inversió i a la feblesa de les importacions.

L'augment de les previsions no és casual, ja que altres organismes també han elevat recentment la seua previsió de creixement per a Espanya el 2019. Així ho ha fet la Comissió Europea (dues dècimes més, fins al 2,3%), el Banc d'Espanya (dues dècimes més, fins al 2,4%), el servei d'estudis del BBVA (una dècima, fins al 2,3%) o el panell d'analistes de Funcas (una dècima, fins al 2,3%). També el govern preveu que l'economia espanyola cresca enguany un 2,2%.

Per a la resta de països de la zona euro, l'FMI ha revisat també el creixement d'Alemanya (0,7%), França (1,3%), Itàlia (0,1%) i el Regne Unit, que, malgrat el Brexit, espera créixer un 1,3%.

Tornant al nostre país, les previsions per a l'any 2020 no seran tan positives, ja que continuarà creixent però només un 1,9%, tres dècimes per damunt del que s'espera que ho faça la zona euro. Per la seua part, s'espera que Alemanya cresca un 1,7%; França, un 1,4%; Itàlia, un 0,8%; i el Regne Unit, un 1,4%.

També et pot interessar