L'FMI millora quatre dècimes, al 2,8%, el creixement del PIB d'Espanya per al 2018

L'FMI insisteix en la precarietat laboral d'Espanya

Presentació de l'informe de previsions globals de l'FMI
Presentació de l'informe de previsions globals de l'FMI / EFE

El Fons Monetari Internacional ha publicat l'informe de previsions on es confirma el creixement d'Espanya. Segons l'FMI, l'impuls de l'economia global que va començar el 2016 s'ha ampliat i s'ha reforçat. Però l'envelliment de la població, i la pèrdua de productivitat i els aranzels imposats pels Estats Units són riscos per al creixement global. 

Es reforcen les economies avançades

Espanya està per damunt de la mitjana de la millora dels Estats Units, el Japó, la Xina i la Zona Euro. La previsió es d'un 2,8% i s'incrementa en quatre dècimes per al 2018 respecte a l'anàlisi de gener. Per al 2019, aquesta pujada és d'una dècima. Però l'FMI insisteix en la precarietat laboral que pateix Espanya a causa d'un sistema de contractació negatiu. La perspectiva global de creixement es queda en el 3,9%, una dècima més que en el 2017. El creixement dels països europeus manté una millora d'una i dos dècimes per al 2018 i el 2019. I per als Estats Units es preveu un creixement  del 2,9% i 2,7% per als mateixos anys.

La desigualtat social continua

L'economista en cap de l'FMI, Maurice Obstfeld, destaca que a curt termini hi ha una bona perspectiva però que, la previsió a llarg termini és menys embriagadora. Obstfeld també ha insistit en la incapacitat per a acabar amb la desigualdat social. Una qüestió que fa que les classes amb menys ingressos estiguen cada vegada més lluny del creixement. 

També et pot interessar

stats