L’exconseller delegat del Banc de València assegura que les operacions immobiliàries estaven aprovades per la Comissió de Riscos

Domingo Parra explica que la construcció de vivendes era un negoci prioritari en l’època investigada.

Domingo Parra en una foto d'arxiu
Domingo Parra en una foto d'arxiu / Efe

L’exconseller delegat del Banc de València, Domingo Parra, ha assegurat que totes les decisions d'operacions immobilàries tenien el vistiplau de la Comissió de Riscos de l’entitat, que era l'encarregada de valorar la viabilitat de les operacions.

En el juí per les presumptes irregularitats immobiliàries del Banc de València, Parra ha explicat que en l'època investigada, en plena bambolla immobiliària, la construcció de vivendes era un negoci prioritari, i tots els bancs i empreses promotores i constructores estaven immerses en aquestes operacions.

La fiscalia demana entre 4 i 6 anys de presó per a l’exconseller delegat per dos delictes, d'administració deslleial i d’apropiació indeguda.

A més de Parra, durant el juí, que està previst que s'allargue almenys dues setmanes, passaran també l'exdirector de participacions immobiliàries, Alfonso Monferrer, i els empresaris Juan Bautista Soler, Salvador Vila i Carlos Pascual de Miguel.

Es jutgen tres operacions immobiliàries que provocaren un forat de més de 160 milions d'euros en el Banc de València, una entitat que va haver de ser rescatada el 2011 amb 4.500 milions d'euros de diners públics.

També et pot interessar

stats