L'exconseller del Banc de València, Domingo Parra, condemnat a quatre anys de presó

L’Audiència Nacional el considera responsable de tres operacions immobiliàries que deixaren un forat de 198 milions d'euros en l'entitat.

L\'exconseller del Banc de València, Domingo Parra, condemnat a quatre anys de presó
L'exconseller del Banc de València, Domingo Parra, condemnat a quatre anys de presó

L’Audiència Nacional ha condemnat l’exconseller delegat del Banc de València Domingo Parra a quatre anys de presó per un delicte continuat d’administració deslleial en tres macrooperacions urbanístiques que van causar un perjuí provat de 198 milions d’euros en l'entitat, la qual va haver de ser rescatada amb 6.000 milions d'euros de diners públics.

En la sentència s’imposa també una pena de sis mesos de presó al qui va ser director de participacions d’immobiliària, Alfonso Monferrer. Els dos hauran d'indemnitzar de forma conjunta i solidària a Caixabank per més de 168 milions d'euros, la quantitat màxima reclamada. 

L'Audiència Nacional condemna tamné a quatre mesos de presó els empresaris Salvador Vila i a l'expresident del València CF Juan Bautista Soler. Per contra, absol el notari Carlos Pascual, Fernando Polanco i Teresa Villalba.

La causa s’origina a partir de la querella interposada en 2013 pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), en què s’al·legava que la “conducta abusiva” amb què Parra buscava obtindre un “lucre lícit” a favor dels seus socis i que li havia suposat a l’organisme un forat de 160,5 milions d’euros.

És la segona vegada que aquest tribunal es pronuncia contra l’exconseller delegat de l’entitat bancària, que el passat mes de febrer va ser condemnat a un any i set mesos de presó per administració deslleial en préstecs a la societat Pegoliva, que li era afí tant econòmicament com personalment. 

També et pot interessar

stats