L'Eurogrup activa el fons europeu de rescats

Els governs disposaran de fins a 240.000 milions d'euros per a despeses sanitàries per la Covid-19.

La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha assenyalat que "és un pas més en la bona direcció per a la zona euro"
La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha assenyalat que "és un pas més en la bona direcció per a la zona euro" / Moncloa.

Els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona han arribat aquest divendres a un acord sobre les característiques dels préstecs del fons europeu de rescats (MEDE) vinculats a la pandèmia de Covid-19. Els països els podran utilitzar amb l'única condició de finançar despeses sanitàries directes o indirectes.

Els governs de la zona euro disposaran de fins a 240.000 milions d'euros del fons de rescats, però cada país només podrà sol·licitar fins al 2% del seu PIB. En el cas d'Espanya això vol dir uns 24.000 milions d'euros, però l'executiu ha defensat de moment no és necessari perquè continua col·locant bons en condicions acceptables en els mercats de deute.

"L'Eurogrup acorda els termes per a la posada en marxa l'1 de juny de l'instrument precautori de pandèmia", ha anunciat en Twitter la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, qui ha assenyalat que "és un pas més en la bona direcció per a la zona euro". La ministra també ha assenyalat que "en les pròximes setmanes" continuaran treballant en la resposta europea a mitjà i llarg termini a la Covid-19.

També et pot interessar

stats