L’euríbor es dispara i iguala les dades del 2012

Per a una hipoteca de 150.000 a 25 anys, de mitjana es pagaran cent euros més mensuals

L’euríbor es dispara
03 de juliol 2022 - 19:27

La forta alça registrada per l'euríbor al juny provocarà un encariment de la quota de les hipoteques. Aquest creixement té una repercussió directa en la butxaca de les famílies i, per exemple, per a una hipoteca de 150.000 a 25 anys, de mitjana es pagaran cent euros més mensuals. El passat abril aquest valor entrava en positiu (0,005%) per primera vegada després de sis anys per sota del zero, i ara al juny es posiciona en 0,85 punts.

Evolució de l'euríbor
Evolució de l'euríbor / À Punt NTC

El Banc d'Espanya ha alertat que la pujada de tipus provocarà problemes a més d'un milió de famílies que hauran de destinar un 40% dels ingressos a pagar la hipoteca. Un canvi d'escenari que ha reduït el poder adquisitiu a les llars.

Per altra banda, les veus expertes asseguren que l'euríbor continuarà a l'alça considerant els moviments del Banc Central Europeu per a fer front a la inflació.

Davant d'aquesta situació, moltes famílies aposten cada vegada més per les hipoteques a interés fix. A més, es recomana fer números i negociar els costos que pot implicar el canvi d'un préstec a un altre.

També et pot interessar

stats