L'Euipo va generar un impacte econòmic de 371 milions en 2017

La Cambra de Comerç calcula que l'Oficina de la Propietat Intel·lectual de la UE ha tingut un impacte acumulat de 6.000 milions en la Comunitat.

Presentació de l'informe de l'impacte econòmic de l'Euipo
Presentació de l'informe de l'impacte econòmic de l'Euipo / Bea Ponce

L'Euipo, l'Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea, instal·lada a Alacant des del 1996, ha tingut un impacte econòmic de 6.000 milions d'euros a la Comunitat Valenciana. Hui hi han presentat un informe elaborat per la Cambra de Comerç d'Alacant sobre els efectes de l'oficina europea en la nostra economia al llarg del 2017. L'estudi assegura que l'Euipo ha generat enguany 371 milions d'euros en la Comunitat Valenciana, a més d'altres importants beneficis socials i laborals.

Aquests 371 milions d'euros s'incrementen fins a 406 milions si incloem l'impacte addicional d'altres agents externs relacionats amb l'EUIPO, com ara el Tribunal de Marques de la Unió Europea, l'Escola Europea o l'activitat dels despatxos legals especialitzats. D'altra banda, l'informe confirma que l'aportació de l'Euipo al PIB de la Comunitat Valenciana ha superat enguany els 206 milions d'euros.

Carlos Mazón, director general de la Cambra de Comerç, ha assegurat que per cada euro que gasta l'Euipo, l'impacte sobre la producció es d'1 euro i mig. En aquest sentit també ha posat de relleu que l'activitat d'aquesta institució europea ha permés mantindre enguany 2.193 llocs de treball directes i 2.892 indirectes.

Ximo Puig: la instal·lació de l'Euipo a Alacant ha sigut una de les decisions més importants que s'han pres els últims 25 anys

A l'acte en què han presentat l'informe estaven convidats representants polítics, socials i econòmics de la Comunitat. Entre ells, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha posat de relleu que la decisió d'instal·lar l'Euipo a Alacant ha sigut una de les més importants dels últims 25 anys al nostre territori. De fet, ha afegit, la millor mostra que s'ha gestionat bé és l'impacte de 6.000 milions d'euros que ha generat durant tot aquest temps al nostre territori.

Es tanca així l'etapa d'Antonio Campinos com a director executiu de l'Euipo, un càrrec que deixarà el pròxim mes de juliol. En aquest sentit, Campinos ha destacat que, entre els objectius que deixa pendents després de la seua gestió a Alacant, hi ha l'equiparació d'homes i dones en els llocs directius i l'eliminació del superàvit econòmic que arrossega la institució, en benefici dels ciutadans europeus.

També et pot interessar

stats