L'esforç innovador de la Comunitat Valenciana és un 23% inferior a la mitjana estatal

El nivell de benestar, la productivitat i la renda per càpita augmenten en relació amb els recursos destinats a la innovació.

L\'esforç innovador de la Comunitat Valenciana és un 23% inferior a la mitjana estatal
L'esforç innovador de la Comunitat Valenciana és un 23% inferior a la mitjana estatal

L'estudi Focus AVE: Esforç innovador de la Comunitat Valenciana, fet per l'Associació Valenciana d'Empresaris en col·laboració amb l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, ha detectat que l'esforç innovador de la Comunitat Valenciana és un 23% inferior a la mitjana estatal.

Tanmateix, l'informe assegura que des de 2008 a 2016, la caiguda en aquest àmbit ha sigut menor a la Comunitat Valenciana i ha permés retallar la bretxa amb Espanya de 0,71 punts en 2008 a 0,4 en 2016.

El projecte explica que el nivell de benestar, la productivitat i la renda per càpita, augmenten en relació als recursos destinats a la innovació, el desenvolupament i la investigació (I D i). Concretament, la Comunitat Valenciana presenta una productivitat del treball un 4,3% inferior a la d'Espanya, que "s'explica en part" per fer un esforç innovador un 23% menor a la mitjana estatal, ja que l'autonomia valenciana gasta en I D i l'equivalent a l'1,31% del seu PIB, 0,4 punts percentuals menys que Espanya.

La investigació aposta per conjuminar les forces del sector privat i el públic, perquè les comunitats espanyoles que més inverteixen en I D i tenen empreses amb més esforç innovador.

En aquest sentit, les empreses de la Comunitat Valenciana estan per sota de la mitjana estatal, amb un esforç innovador del 0,76% enfront de l'1,19% espanyol. En aquesta línia, l'estudi ressalta la importància de comptar amb empreses de les branques d'activitat o amb productes considerats d’alt contingut tecnològic.

En 2016 existien 547 empreses d'aquest tipus a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa l'11,1% del total a escala estatal. No obstant això, la inversió en I D i per empresa és inferior a la mitjana espanyola. Focus Ave proposa incestius fiscals per a la inversió empresarial així com aïllar-la del cicle econòmic, perquè no puga ser retallada.

També et pot interessar

stats