L'escalada de preus en l'energia i el transport enterboleix la tornada de Futurmoda després de la Covid-19

La 46a edició del Saló Internacional de la Pell i el Calcer obri les portes aquest dimarts a l'IFA amb més de 200 expositors i una aposta pels materials sostenibles

Inauguració de la fira Futurmoda, aquest dimecres
Inauguració de la fira Futurmoda, aquest dimecres / À Punt NTC

Futurmoda, la Fira Internacional de Components, Adobats, Tèxtils i Maquinària per al Calcer i la Marroquineria ha tornat a obrir les portes aquest dimecres a la Institució Firal Alacantina (IFA) en l'edició número 46, una cita complicada que arriba marcada per l'increment de les despeses de producció fins a un 40%.

L'encariment, conseqüència directa de l'escalada de preus en l'energia i el transport, enterboleix el triomf que suposa la recuperació d'una mostra clau per al calcer. És un sector punter en l'economia valenciana, que encapçala les exportacions del territori: en el primer semestre de 2021 suposaren el 19% del volum total. 

Enguany la fira, la més important del sector a tot Espanya, torna a ser presencial després de l'aturada el 2020 per la pandèmia. Estarà oberta a l'IFA fins a aquest dijous, amb 215 expositors que representen més de 280 marques per a presentar els productes per a la temporada tardor-hivern 2022-23. Segons l'organització, han confirmat l'assistència més de 3.000 professionals de sis països, tots europeus. La participació respecte de l'edició d'octubre de 2019, prèvia a l'esclat de la crisi sanitària de la Covid-19, és del 75%. 

El sector encara amb optimisme la recuperació post-Covid a pesar del complex escenari que s'obri, principalment per l'increment en el cost de l'energia i els temuts aranzels pel Brexit. La falta de mà d'obra i la manca de matèries primeres ha disparat més del 40% les despeses de producció i només el transport dels productes procedents del continent asiàtic n'ha encarit deu vegades el preu habitual.

Els materials sostenibles s'obrin pas en l'edició número 46 de Futurmoda
Els materials sostenibles s'obrin pas en l'edició número 46 de Futurmoda / À Punt NTC

En aquesta edició hi ha una aposta ferma per l'oferta de materials ecològics i sostenibles, proposta que fa deu anys que està en marxa a través del saló Green Planet i que s'obri pas de forma progressiva. Per exemple, amb una quinzena de botelles de plàstic podrien reutilitzar-se per a elaborar un parell de sabates. 

També et pot interessar

stats