L'ERTO de Ford Almussafes obliga 5.800 empleats de producció a parar

Els treballadors s’incorporaran el 2 de gener, després de les vacances nadalenques, amb la producció de cent unitats diàries del Kuga.

Diversos operaris de Ford en una imatge d'arxiu treballen en la cadena de muntatge
Diversos operaris de Ford en una imatge d'arxiu treballen en la cadena de muntatge

Quasi 6.000 treballadors de la planta de producció de Ford a Almussafes no treballaran des d'aquest dimecres fins al 2 de gener en compliment de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Els assalariats afectats posteriorment enllaçaran la parada amb les vacances corresponents al període nadalenc.

L’ERTO afecta 5.800 empleats de producció aquest dimecres, dijous i divendres i, després de la parada nadalenca, la factoria d’Almussafes iniciarà el 2020 amb la producció diària d’un centenar de vehicles Kuga. La producció d’aquest model de la firma americana anirà progressivament augmentant fins a les 900 unitats diàries al març.

La producció del Kuga suposarà la meitat de la producció prevista a partir de març (1.740 unitats diàries), segons han indicat fonts sindicals. El llançament del nou model ha absorbit part de l'ocupació que va quedar en l'aire pel descens de la producció, però una vegada s'arribe a la màxima producció del Kuga s’hauran de plantejar els plans per a 2020 i quina afecció tindran en l'ocupació.

També et pot interessar

stats