L’ERTO de Ford Almussafes contempla 25 dies d’atur total amb el 85% del salari per a quasi mil treballadors

Les aturades del personal de vehicles i de motors i els 626 comiats d'ERO aporten una alternativa a l’excedent de 1.622 assalariats que plantejava l’empresa

Treballadors accedeixen a les instal·lacions de Ford Almussafes
Diversos treballadors accedeixen a la factoria de Ford Almussafes, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

Un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que contempla 25 dies d’atur total, tant per a l’àrea de vehicles com per a la de motors de la factoria Ford d’Almussafes. Els quasi mil treballadors que afectarà cada dia cobraran el 85% del salari real i la totalitat de les pagues, les vacances i l’antiguitat, segons ha explicat la UGT, el sindicat majoritari en la planta.  

Són els detalls de l’ERTO, que paral·lelament a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que contempla el comiat de 626 treballadors, ajustarà la plantilla a la càrrega de treball de la factoria de la Ribera Baixa fins que l'any 2027 comence a produir el nou vehicle.

La direcció de l’empresa i els sindicats s’han assegut este dijous a tancar els detalls de l’ERTO. A banda de despatxar 600 persones, contempla un total de 25 dies per a 996 assalariats de la planta de vehicles i de motors. “Per això hem exigit que s'augmenten els complements salarials”, apuntava UGT.

L’acord contempla el 85% del salari real i que es respecte la totalitat de les pagues, les vacances i l’antiguitat fins al 31 de desembre. Ara bé, el sindicat confia que a partir del 2025, “el complement serà del 90%, per a complir així un altre objectiu de la nostra assemblea”.

Aspectes pendents de l'acord d'electrificació

Una vegada tancades les condicions de l’ERO i l’ERTO per a donar una solució a l’excedent de 1.622 persones que presenta la planta d’Almussafes, UGT apunta que cal dissenyar el mecanisme de protecció.

A més, els representants dels treballadors han demanat que es convoque la Comissió de l'Observatori per a l'Electrificació la setmana que ve per a acabar de perfilar els dos punts de la proposta dels treballadors que queden pendents de compliment dins de l’acord per a l’electrificació. 

També et pot interessar

stats