L'ERTO de Ford Almussafes afectarà 6.780 treballadors

En la reunió mantinguda aquest matí també s'ha concretat el calendari de parades.

En la reunió mantinguda aquest matí també s'ha concretat el calendari de parades
En la reunió mantinguda aquest matí també s'ha concretat el calendari de parades

La direcció de Ford Almussafes i els sindicats han mantingut una reunió aquest matí per a negociar les condicions de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) de la planta. En aquesta primera trobada, l'empresa els ha comunicat que l'expedient afectarà 6.780 treballadors i ha concretat als sindicats quins seran els 13 dies en què pararà la producció de la planta de motors i els 9 dies de la de muntatge repartits entre novembre i gener. 

Dijous passat, els directius de Ford Almussafes i els sindicats van aconseguir un preacord per a començar a negociar l'ERTO i que s'apliquen les mateixes condicions a tota la factoria.

La pròxima reunió es farà dilluns que ve, cita en què els sindicats esperen poder avançar en la negociació per tal de pactar les condicions de l'ERTO. El 15 de novembre se celebrarà una segona reunió del Comité Europeu de Ford a Frankfurt que podria suposar un augment de les retallades.

Puig espera que l'ERTO tinga "les menors conseqüències possibles"

El president de la Generalitat ha demanat que hi haja un "diàleg permanent" entre Ford i els sindicats durant la negociació i espera que l'ERTO anunciat per l'empresa tinga "les menors conseqüències possibles per als llocs de treball". Per a Ximo Puig, la prioritat és que a la Comunitat Valenciana hi haja un entorn "favorable" a la inversió i ha recordat que Ford Almussafes és la companyia "més comptetitiva d'Europa". 

També et pot interessar

stats