L'ERO al Grup Segura afectarà 167 empleats de la divisió d'automoció

Es tracta d'una reducció del 16% de la mà d'obra del conjunt de la companyia.

Imatge d'arxiu d'una fàbrica del Grup Segura
Imatge d'arxiu d'una fàbrica del Grup Segura / Europa Press

La direcció de Grup Segura ha presentat aquest dijous a la comissió negociadora un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà un total de 167 empleats de la divisió d'automoció. Es tracta d'una reducció del 16% de la mà d'obra del conjunt de la companyia i el 30% de la divisió d'automoció.

Segons les dades que maneja l'empresa, el sector experimentarà una caiguda d'entre el 30 i el 38% en 2020 respecte de l'any anterior i en 2021 aquesta caiguda encara serà d'entre el 20 i el 25%. Així mateix, preveuen que no s'aconseguisquen els nivells de producció de 2019 fins a mitjan 2022 en les estimacions "més optimistes".

El grup, dedicat al disseny, desenvolupament i fabricació de components metàl·lics per a l'automòbil, explica que el "reajustament" està motivat pel descens en la producció de la Divisió d'Automoció Espanya. A més, calcula una reducció en els nous projectes de disseny i desenvolupament de peces i prototips "en línia amb el descens de la producció".

Amb aquesta caiguda de la producció i vendes, Grup Segura subratlla que necessita reduir el seu nivell de mà d'obra tant directa, com indirecta i d'estructura, "amb la finalitat de mantindre l'equilibri pressupostari” i garantir el futur de la companyia, que compleix 50 anys en 2020.

També et pot interessar

stats