L’equip directiu de Ford i la ministra d’Indústria visitaran la planta d’Almussafes al febrer

Serà la primera vegada que tot l'equip executiu europeu estiga a la planta valenciana.

El pla de despatxaments de Ford a Europa no menciona la planta d'Almussafes | Europa Press
El pla de despatxaments de Ford a Europa no menciona la planta d'Almussafes | Europa Press

L'equip directiu i executiu de Ford Europa i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, visitaran al febrer, en dies diferents, la planta d’Almussafes. 

Pel que fa a l’equip directiu, es desplaçarà el 21 de febrer per a revisar les instal·lacions i comprovar el pla del llançament del nou Kuga, segons ha informat el representant d'UGT a la factoria, Carlos Faubel.

La delegació que viatjarà a la planta valenciana estarà encapçalada pel vicepresident del grup Ford i president de Ford Europa, Steven Armstrong. 

Serà la primera vegada que tot l'equip directiu i executiu europeu estiga a la planta valenciana, segons Faubel, per a analitzar la situació de la planta i comprovar el pla de llançament de la nova versió del Kuga, prevista per a després de l'estiu. 

Però, tal com ha afirmat el representant d’UGT, no comunicaran mesures d'ajust. Les decisions de la direcció europea per a la planta d'Almussafes es coneixeran entre abril i juny.

Maroto visita la planta per a tractar la situació “de primera mà”

Precisament aquest dimarts la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha anunciat que visitarà la planta de Ford el pròxim dia 9 de febrer per a tractar "de primera mà" la situació de la factoria valenciana, amb els responsables de la qual ja s'ha reunit a Madrid.

La ministra ha emmarcat la visita a la planta per a treballar amb el sector de l'automòbil i definir una agenda de transició "ordenada" cap a un nou model energètic i de mobilitat intel·ligent.

També al febrer, concretament el dia 7, l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, Richard Duke Buchan III, es desplaçarà a la planta valenciana.

Situació a Ford Europa

Ford Europa està immersa en un pla de reestructuració que afectarà el personal, amb accions com el tancament a l'agost pròxim de la planta de Bordeus (França), la fi de la producció del model C-MAX i Grand C-MAX a la planta de Saarlouis (Alemanya), una reconsideració fonamental de la seua activitat a Rússia i la "consolidació" del seu negoci a Regne Unit. 

De moment, entre aquestes accions no s'ha esmentat la planta valenciana, però el comité d'empresa està segur que la factoria no quedarà fora del pla de reducció de l'estructura de la companyia a Europa.

També et pot interessar

stats