L'empresariat xinés de la Comunitat Valenciana, favorable a cancel·lar els actes multitudinaris

Consideren que, a pesar de l'impacte immediat, la mesura té beneficis a llarg termini.

L'empresariat xinés posa als mitjans gràfics en companyia del president de la Generalitat
L'empresariat xinés posa als mitjans gràfics en companyia del president de la Generalitat
04 de març 2020 - 18:00

Els empresaris xinesos que tenen els seus negocis en la Comunitat Valenciana s'han mostrat favorables a cancel·lar els actes amb gran afluència de població per a previndre contagis de coronavirus, seguint l'experiència del govern xinés.

"Aconsellem que el millor és no fer actes que reunisquen molta gent. Cal cancel·lar-los", ha manifestat als periodistes el president de l'associació d'empresaris xinesos a la Comunitat Valenciana, Lizhong Zhou, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb altres empresaris de la comunitat xinesa.

La Xina "ha lluitat molt" per controlar el contagi del virus "i la xifra està baixant i ja està controlat", ha afegit, per a justificar que la Comunitat Valenciana replique l'experiència del país asiàtic.

Zhou considera que encara que aquesta decisió pot afectar l'economia serà d'una manera puntual però beneficiosa a llarg termini. De fet, ha recordat que ell mateix, com també altres ciutadans xinesos que van tornar a Espanya després de celebrar l'Any Nou xinés –quan es va detectar el coronavirus– van van mantindre una quarantena aïllats a les seues cases durant dues setmanes com a mesura preventiva, "per seguretat per a tots els ciutadans".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de l'associació d'empresaris xinesos de Fujian a València, Chen Xinzhao, i la representant de l'Associació Bianmin, Weijing Ye. En tot cas, els tres han fet una crida a la calma i han manifestat la seua confiança en la gestió dels governs valencià i espanyol, i en les mesures de prevenció que s'han adoptat contra el Covid-19.

També et pot interessar

stats