L'empresariat d'Alacant, contra l'alliberament de l'AP-7

Asseguren que anunciaran al Ministeri de Foment que la solució és una nova concessió.

L'empresariat d'Alacant, contra l'alliberament de l'AP-7
21 d'octubre 2019 - 23:30

La Cambra de Comerç d'Alacant s'ha posicionat en contra de l'alliberament de l'AP-7. La institució considera que la solució més factible seria una nova concessió i que, així ho comunicaran al Ministeri de Foment. Segons argumenten, d'aquesta forma, transportistes i veïnat de la Marina veurien reduït el pagament de forma progressiva i els turistes i usuaris ocasionals seguirien pagant el peatge.

Els transportistes, per contra, volen la gratuïtat de l'autopista per al primer dia de 2020, i el sector turístic advoca perquè es mantinga el peatge amb algunes excepcions. En canvi, les associacions de veïns han demanat la gratuïtat completa.

Per la seua banda, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha criticat la proposta contrària que havia fet la Diputació d'Alacant de demanar que inicie els tràmits per a alliberar el peatge. Ábalos ha assegurat que les concessions d'aquestes autopistes es van produir amb governs del PP i que l'únic govern en la història de les concessions d'autopistes que no n'ha prorrogat una ha sigut el govern socialista. Per aquest motiu, ha recordat que no han prorrogat l'AP-1 de Burgos, i ja tenen també licitada per a adjudicar la conservació de l'AP-7 i l’AP-4 amb càrrec als pressupostos de l'Estat.

També et pot interessar