L’empresa valenciana Mercadona està entre les 500 més valuoses del món

Santander, Zara, Movistar, BBVA, CaixaBank i Repsol són les altres marques espanyoles que figuren en el rànquing Global 500 de 2023 de la consultora Brand Finance

Supermercat de la cadena Mercadona
Supermercat de la cadena Mercadona / Europa Press

L’empresa valenciana Mercadona està entre les 500 més valuoses del món segons el ranquing Global 500 de la consultora Brand Finance. Respecte de l’any passat, la marca propietat de Juan Roig perd 29 posiscions en el llistat. Santander, Zara, Movistar, BBVA, CaixaBank i Repsol són les altres marques espanyoles que formen part del llistat.

En el rànquing de 2023 Amazon desbanca Apple i recupera el primer lloc com a marca més valuosa del món a pesar que el seu valor de marca cau un 4%, de 302.000 a 288.500 milions.

El valor de les marques espanyoles augmenta un 27%. CaixaBank s'incorpora al rànquing de les marques més valuoses del món en el lloc 479, impulsada per l'adquisició de Bankia, i es preveu que continue creixent amb el nou enfocament en la indústria de l'assegurança i comissions, amb què espera augmentar els ingressos.

Al seu torn, segons l'informe, El Corte Inglés no aconsegueix consolidar la posició entre les set marques espanyoles més valuoses del món després de perdre el 32% del valor.

Malgrat això, Espanya continua aportant set marques i 55.700 milions d'euros en valor de marca al conjunt del rànquing.

També et pot interessar

stats