L'empresa Traton haurà de pagar el 20,21% del cost dels camions per pactar preus

Es tracta de la primera sentència a València que concedeix al demandant un mal superior al 20% per una demanda contra el càrtel de camions

L'empresa Traton és la succesora de MAN
L'empresa Traton és la succesora de MAN / À Punt

Un jutjat mercantil ha dictat la primera sentència a València que concedeix al demandant un mal superior al 20% per una demanda contra el càrtel de camions i condemna a l'empresa Traton (successora de MAN), per pactar preus i repercutir en els compradors el cost de complir amb la normativa d'emissions contaminants.

Així, la companyia ha d'abonar als demandants la xifra corresponent al 20,21% del preu de compra dels quatre vehicles adquirits l'any 2005, que són 15.000 euros més els interessos des del moment del pagament, segons han informat des del despatx valencià Varona Legal & Numbers, que representava els demandants.

Es tracta del mateix despatx que ja va aconseguir les primeres sentències de primera instància a València, Alacant i Màlaga referides al càrtel de camions, així com la primera sentència en tot Europa favorable d'una Audiència Provincial.

Aquesta nova sentència augmenta la indemnització a pagar pel fabricant dels camions, que en altres sentències de primera instància a València era del 5%.

La Comissió Europea va sancionar el juliol de 2016 amb 2.930 milions d'euros els fabricants de camions europeus MAN, Volvo-Renault, Iveco, Mercedes-Benz (Daimler) i DAF per pactar preus i repercutir en els compradors el cost de complir amb la normativa d'emissions contaminants.

Tots a excepció de Scania van reconéixer la seua implicació en el cas, conegut com el càrtel de camions.

A més d'aquesta demanda, el despatx valencià ha presentat més de cent demandes en diferents jutjats de tot Espanya, representant a transportistes que havien adquirit centenars de camions, contra tots els fabricants sancionats per l'augment de preus pactat.

El soci director del despatx, Ignacio Varona, ha assegurat estar "molt satisfet" amb una sentència "que és un gran pas en un camí judicial llarg i complex".

La sentència del jutjat mercantil número 1 de València dona suport a l'informe pericial presentat per Varona Legal & Numbers en la seua demanda que demostra que cadascun dels quatre vehicles reclamats "va veure artificiosament elevat el seu preu, en clar perjudici de l'adquirent, en una quantitat de 15.056,93 euros".

La decisió condemna també el fabricant a abonar els interessos reportats des de la compra dels camions, a fi de satisfer el principi de reparació íntegra del mal.

També et pot interessar

stats