L’empresa Levantina y Asociados de Minerales presenta un ERO que afectarà 307 persones

Més del 87% dels llocs de treball es localitzen en les factories i pedreres de Novelda, que cessaran en la producció.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

La multinacional de marbre i granit Levantina y Asociados de Minerales ha iniciat el procediment per a executar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afecta 307 treballadors en els centres de treball de Novelda (Vinalopó Mitjà) i Porriño (Pontevedra). Més del 87% dels llocs de treball afectats es localitzen en les factories i pedreres de la localitat valenciana.

L’àrea de Construcció i Serveis de CCOO ha denunciat que l’any 2017 l’empresa ja va executar un expedient de modificació “substancial” de les condicions de treball que va acabar suposant una reducció de salaris i, ara, “pretén aprofitar” eixe canvi de condicions “per a acomiadar a centenars de treballadors en unes condicions econòmiques més favorables per al grup empresarial”.

Més del 87% dels llocs de treball afectats es localitzen a les factories i pedreres de Novelda, ja que inclou el cessament de l’activitat productiva total de la fàbrica. El sindicat durà a terme assemblees informatives en els centres de treball afectats, amb la finalitat d’informar de l’impacte de l’ERO per a començar a dissenyar una resposta.

També et pot interessar

stats