L'empresa il·licitana Emxys participa en la primera missió de defensa planetària europea

La seua aportació és un gravímetre, instrument que permet conéixer la composició d'un asteroide per a poder desviar-lo si hi ha perill de col·lisió

Este instrument per a mesurar la gravetat funcionarà una vegada es pose sobre la superfície de l'asteroide / À Punt NTC

L'empresa il·licitana Emxys participa en HERA, la primera missió de l'Agència Espacial Europea de defensa planetària que es llançarà a l'octubre. La seua aportació és un gravímetre, un instrument de mesura que permet conéixer la composició d'un asteroide per a poder desviar-lo si hi ha perill de col·lisió. 

Al parc científic de la UMH d'Elx (Baix Vinalopó) s'ubica esta firma que avança pas a pas dins de la carrera espacial. José Antonio Carrasco, director general d'Emxys, ha explicat que esta eina determina la força amb què l'asteroide atrau els cossos, la qual cosa permet saber si és "compacte, si és d'arena o un conglomerat de roques".

Al mateix temps, Emxys treballa en Odaliss, una plataforma de satèl·lits que esperen llançar a començament de l'any que ve. La novetat que aporta és la comunicació òptica que té més avantatges que l'actual banda de radiofreqüència que utilitzen satèl·lits per a comunicar-se amb la terra. Esta tecnologia permetrà augmentar la seguretat de la recepció de dades i també fabricar satèl·lits de menys pes.

També et pot interessar

stats