L'empresa de Canals Industrias Peleteras, entre les dènou que rebran fons del Perte de Descarbonització

El Ministeri d'Indústria detalla que la companyia rebrà 707.597 euros

Producció de l'empresa de Canals Industrias Peleteras SA (Inpelsa)
Producció de l'empresa de Canals Industrias Peleteras SA (Inpelsa) / Inpelsa

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha anunciat este dimarts l'aprovació provisional dels primers dènou projectes del Perte (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica) de Descarbonització, per valor de 96 milions d'euros. Entre ells figura el d'Industrias Peleteras SA (Inpelsa), empresa ubicada a Canals, a la Costera, que rebrà 707.597 euros.

La línia 1 d'ajudes d'actuació integral per a la descarbonització dona suport a les accions que duen a terme les indústries nacionals per a reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Inclouen, entre altres, actuacions com la descarbonització de fonts d'energia amb l'electrificació de processos i la incorporació d'hidrogen, la gestió energètica integral de processos industrials, la reducció de l'ús de recursos naturals o la captura de carboni.

Està dotada amb 1.000 milions d'euros, 500 milions en subvencions i 500 milions més en préstecs. Està previst llançar una segona convocatòria de la línia 1 al llarg del segon semestre de l'any 2024.

Inpelsa és una empresa dedicada a l'adob i tenyit de pells de corder per a confecció. El seu projecte planteja, d'una banda, la instal·lació d'una planta fotovoltaica per a proveir la fàbrica i substituir el sistema actual de cogeneració per gas natural, que proveeix d'energia elèctrica i tèrmica. D'altra banda, l'empresa de Canals passarà a produir l'aigua calenta que necessita mitjançant equips d'aerotèrmia, que aprofiten el CO₂ de l'ambient per a calfar l'aigua dels depòsits.

També et pot interessar

stats