L'emir de Qatar anuncia 4.700 milions d'euros en inversions a Espanya durant la seua visita oficial

La patronal espanyola CEOE qualifica la notícia de boníssima i assegura que els diners aniran a projectes energètics però també a altres sectors

Sopar de gala amb motiu de la visita de l'emir de Qatar
Sopar de gala amb motiu de la visita de l'emir de Qatar / Mariscal (Efe)

L'emir de Qatar, Tamim bin Hamad al Thani, va anunciar dimarts, durant el sopar de gala oferit al Palau Reial de Madrid pels reis d'Espanya, que el seu país augmentarà en 4.720 milions d'euros les inversions a Espanya. Una inversió, va detallar, que es concretarà durant els pròxims anys per la confiança que té en la "solidesa" de l'economia espanyola.

Durant la visita oficial de dos dies, l'emir al Thani va remarcar que el seu país passa a tindre una relació d'associació estratègica amb Espanya, una situació que només té amb set països. És un detall important, tenint en compte que Qatar és una potència en producció de petroli, però, a més a més, ocupa el tercer lloc en el món en termes de reserves de gas natural i posseeix al voltant del 12,4% del total de les que hi ha identificades al planeta, segons l'ICEX (Institut de Comerç Exterior).

Al Thani no va concretar els sectors o projectes d'aquesta inversió, però sí que va remarcar la "profunda amistat" que uneix al seu país amb Espanya, així com la cooperació que hi ha hagut en els últims anys en àrees com l'energia.

La visita d'Estat de l'emir coincideix amb la crisi de subministraments de gas a Europa a causa de la invasió russa d'Ucraïna i amb el desig de la UE d'incrementar les importacions de Qatar, un dels majors productors del món d'aquesta font energètica.

El sopar de gala va posar el colofó a la jornada de la visita d'Estat d'al Thani, la primera que fa a Espanya des que va assumir el poder al xicotet país del golf Pèrsic.

Al sopar va estar present el president del govern, Pedro Sánchez. I entre els convidats al sopar, han estat els presidents d'Iberdrola, Ferrovial, Acciona, Santander, El Corte Inglés i Naturgy, entre altres companyies.

Prèviament al sopar, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va lliurar la clau d'or de la ciutat a l'emir, en un acte celebrat a la Casa de la Villa.

Satisfacció a la patronal

L'anunci inversor ha sigut ben rebut. El president de CEOE, Antonio Garamendi, que participa en una trobada econòmica entre Espanya i Qatar, ha qualificat aquest dimecres la notícia com a "boníssima" i ha considerat que demostra que Espanya "val la pena" i que les empreses espanyoles "tenen un atractiu especial".

Garamendi ha ampliat també que un dels focus d'aquestes inversions serà l'energia, però que hi haurà "més sectors i empreses" i que posaran "tota la carn a la graella" perquè els diners de fora tinguen "interés a Espanya".

També et pot interessar

stats