L'economia espanyola va créixer un 1,5% en el segon trimestre

L'INE ha presentat unes dades quatre dècimes superiors a les que avançaren al juliol

El PIB registra una caiguda sense precedents des que va començar la sèrie estadística
El PIB augmenta quatre dècimes respecte al previst el passat mes de juliol / À Punt NTC

L'economia espanyola va accelerar el creixement trimestral entre abril i juny fins al 1,5%, la qual cosa suposa 1,7 punts per damunt de la taxa registrada en el primer trimestre i quatre dècimes superior a l'avançada el mes de juliol passat, segons les dades de Comptabilitat Nacional publicats aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'altra banda, l'avanç interanual del producte interior brut (PIB) se situa en el 6,8%, enfront del 6,7% del trimestre precedent. A més, aquesta taxa és cinc dècimes superior a l'avançada per Estadística el passat 29 de juliol.

L'acceleració del creixement interanual del PIB es deu a l'aportació més gran del sector exterior i, en menor mesura, de la demanda nacional. En concret, la demanda externa va aportar 4,9 punts al PIB interanual del segon trimestre, una xifra 2,1 punts superior a la del trimestre anterior. Per l'altre costat, la demanda nacional va aportar 1,9 punts, la qual cosa suposa 1,9 punts menys respecte al primer trimestre.

L'INE explica que en l'avanç de dades del segon trimestre publicat a la fi de juliol la majoria dels indicadors sobre l'evolució econòmica del trimestre oferien resultats fins a maig. Els resultats publicats aquest divendres per Estadística ja incorporen tots els indicadors estadístics que marquen l'evolució econòmica del segon trimestre, un període afectat per la guerra a Ucraïna.

A la fi de juliol, les dades avançades per l'INE per al segon trimestre apuntaven a un creixement trimestral del PIB de l'1,1% i a una taxa interanual del 6,3%.

Després de les xifres actualitzades per l'INE aquest divendres, que milloren les estimacions de cara al segon trimestre, el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha destacat que les dades posen de manifest "la fortalesa de l'economia espanyola en un entorn marcat per l'impacte de la guerra de Rússia a Ucraïna".

En aquest sentit, des del Departament que dirigeix Nadia Calviño han assenyalat que mesures adoptades per a protegir empreses, famílies i col·lectius vulnerables de la pujada dels preus de l'energia i altres matèries primeres i l'avanç en el desplegament del Pla de recuperació expliquen aquest bon comportament.

També et pot interessar

stats