L'economia espanyola creix un 0,4% en el tercer trimestre

En termes interanuals, el PIB va créixer un 1,9% en el tercer trimestre, una dècima menys que en el segon trimestre.

L\'economia espanyola creix un 0,4% en el tercer trimestre
L'economia espanyola creix un 0,4% en el tercer trimestre

L'economia espanyola va créixer un 0,4% en el tercer trimestre, la mateixa dada que en el trimestre precedent, amb la qual cosa continua avançant al seu menor ritme en tres anys. Així es confirma en la comptabilitat nacional que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Entre el juliol i el setembre van millorar tant el consum com la inversió, en la mesura que va empitjorar el comportament de les exportacions.

La despesa pública també es va accelerar en el tercer trimestre després d'augmentar un 0,6%, dues dècimes més que en el segon trimestre. La despesa en consum de les institucions sense finalitats de lucre va créixer un 1,6%, xifra quatre dècimes superior a la del trimestre anterior.

En termes interanuals, el PIB va créixer un 1,9% en el tercer trimestre, una dècima menys que en el segon trimestre. L'ocupació, mesurada en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, va desaccelerar set dècimes el seu creixement interanual, fins a l’1,8%. Això suposa la creació de 332.000 llocs de treball en un any.

També et pot interessar

stats