L'economia avança el 0,6% entre abril i juny, mentre l'ocupació es frena

Els riscos procedeixen d'un entorn exterior marcat per les tensions els Estats Units i la Xina, i la falta de govern en l'àmbit intern.

El Banc d'Espanya ha presentat aquest dijous l'informe trimestral de l'economia espanyola
El Banc d'Espanya ha presentat aquest dijous l'informe trimestral de l'economia espanyola / Europa Press

El Banc d'Espanya assegura que l'economia espanyola està mostrant una "resistència notable", encara que en el segon trimestre hauria crescut una dècima menys que en el primer, el 0,6%. Per contra, alerta que l'ocupació hauria frenat el seu ritme d'avanç en major mesura, al 0,4%, tres dècimes menys.

 

D'acord amb l'informe trimestral de l'economia espanyola publicat aquest dijous per l'entitat, la conjuntura econòmica segueix sotmesa a riscos a la baixa significatius que procedeixen d'un entorn exterior incert marcat per les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, però també dels dubtes en l'àmbit intern davant la falta de govern.

La creació d'ocupació s'alenteix més que l'economia, que pràcticament manté el seu ritme de creixement pel dinamisme del consum, la millora de la situació patrimonial de les famílies, a més del repunt dels salaris. Juntament amb la fortalesa del consum de les llars, el dinamisme de la inversió en habitatge també hauria contribuït al creixement

La taxa d'estalvi està pròxima al seu mínim històric

El Banc d'Espanya té dubtes que el consum puga continuar mantenint molt temps el vigor actual, atés que la taxa d'estalvi està pròxima al seu mínim històric i el crèdit al consum apunta a una desacceleració.

Enfront de l'aportació positiva de 0,7 punts de la demanda interna (consum i inversió), el sector exterior (exportacions i importacions) hauria restat 0,2 punts a l'avanç de l'economia espanyola en el segon trimestre.

Baixa l'automòbil i puja el turisme

Una de les branques que més està contribuint a llastar les vendes a l'exterior és la de l'automòbil. La feblesa del sector de l'automòbil contrasta amb la contínua millora de les exportacions de serveis turístics, que es basa en l'augment de la despesa mitjana per turista i de les entrades de turistes estrangers.

També et pot interessar

stats