L’estat calcula que pagarà 500 milions a CaixaBank per la compra del Banc de València

Aquesta quantitat és conseqüència de les garanties que va concedir a l’entitat perquè adquirira en subhasta, pel preu simbòlic d’un euro, el Banc de València.

El FROB calcula que haurà de pagar uns 500 milions d’euros a CaixaBank
El FROB calcula que haurà de pagar uns 500 milions d’euros a CaixaBank / Europa Press

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) calcula que haurà de pagar encara uns 500 milions d’euros a CaixaBank en els pròxims anys. Ho fa per les garanties que va concedir perquè l’entitat adquirira en subhasta, pel preu simbòlic d’un euro, el Banc de València.

Només en 2019 el fons creu que haurà de desemborsar uns 55 milions d’euros, que se sumen als 37 milions assumits en 2017, segons ha explicat el president del FROB, Jaime Ponce, durant la seua compareixença en la Comissió de Pressupostos del Congrés.

Després de la intervenció del Banc de València, el FROB va posar a la venda l’entitat al millor postor i va oferir al comprador cobrir bona part de les pèrdues que afloraren en un cartera de préstecs a xicotetes i mitjanes empreses per import de 1.300 milions.

El FROB va injectar, en xifres redones, uns 59.000 milions a les entitats financeres i va oferir garanties a KutxaBank, per adquirir CajaSur, i a CaixaBank, per fer el mateix amb el Banc de València, per un import màxim conjunt de 2.500 milions. 

En el cas de la caixa andalusa comprada pel grup basc, l’estat va acabar cobrint el risc màxim i va assumir 392 milions. 

També et pot interessar

stats