L’Autoritat Portuària de València té sis milions d’euros paralitzats per a regenerar platges

El president de l’entitat, Aurelio Martínez, assegura que estan esperant que Costes els autoritze a executar les tasques.

El Port de València
El Port de València / Europa Press.

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha assegurat aquest dijous que té “més de 6 milions d’euros” per a regenerar platges i dur a terme “obres de compensació” que corregisquen els efectes que va tindre l’ampliació del Port de València.

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha explicat que l’entitat va disposar de tres milions el 2009 i de tres més el 2010, encara que estan “esperant” que la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar, departament del Ministeri de Transició Ecològica, els autoritze a executar les tasques.

Martínez ha participat en un desdejuni informatiu en el qual s’ha analitzat el projecte del Ministeri Regeneració de les Platges del Saler i de la Garrofera, que apunta que el “dèficit d’aportacions del Túria i l’efecte barrera del Port de València” té com a conseqüència “la regressió de la franja costanera nord i la degradació d’un espai litoral considerat espai natural protegit”.

També et pot interessar