L'Autoritat Portuària de València enceta el projecte de la ZAL després de la sentència del Suprem

S'han iniciat "tots els tràmits necessaris per a activar el projecte" de la zona d'activitats logístiques

ZAL del Port de València
ZAL del port de València / APV

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha posat en marxa el projecte de la zona d'activitats logístiques (ZAL) del port de València amb una reunió del consell d'administració de València Plataforma Intermodal i Logística (VPI - Logística) en la qual s'han iniciat "tots els tràmits necessaris per a activar el projecte".

Aquesta reunió arriba menys de dues setmanes després de conéixer-se que el Tribunal Suprem ha declarat conforme a dret la resolució, de 17 de desembre de 2018, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que va aprovar definitivament el pla especial de la zona d'activitats logístiques del port de València.

El consell d'administració de VPI Logística, presidit des d'aquest dimarts per la també presidenta de l'APV, Mar Chao, incorpora, a més, els nous consellers de la societat: tres en representació de l'APV, dos de la Generalitat, un de l'Ajuntament de València i un representant de Sepes que repeteix en el càrrec, segons ha indicat l'APV en un comunicat.

Els membres del consell han posat en relleu la importància de la resolució del Tribunal Suprem que "buida la incertesa jurídica i urbanística de la ZAL, permetent activar la formalització dels drets de superfície adjudicats en quatre de les parcel·les logístiques del parc".

L'operativa de VPI

València Plataforma Intermodal i Logística és una societat mercantil estatal de l'Autoritat Portuària de València encarregada del desenvolupament Logístic i Intermodal associat als ports que gestiona l'Autoritat Portuària de València.

La superfície de la ZAL del port de València està destinada exclusivament a la logística. Comprén uns terrenys situats al costat del port de València i els principals nodes de transport, que segons defensa l'APV, constitueixen "una zona d'alt interés per a les empreses que es dediquen a la logística vinculada al trànsit marítim i per a aquelles que planegen establir un centre estratègic de distribució de projecció internacional".

També et pot interessar

stats