L'Audiència Nacional suspén el juí dels exdirectors de la CAM per la venda de preferents

L'acusació particular ha retirat la denúncia i previsiblement s'arxivarà el cas perquè la fiscalia no va veure indicis de delicte en aquest cas.

María Dolores Amorós, Roberto López Abad i Modesto Crespo
María Dolores Amorós, Roberto López Abad i Modesto Crespo / Efe

L'Audiència Nacional ha suspés el juí contra els exdirectors de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, Roberto López Abad i María Dolores Amorós, per la presumpta estafa en la venda de preferents.  Les acusacions particulars, que representen més de 1.500 afectats, han retirat la denúncia en considerar que s'ha compensat el dany després que el Banc Sabadell els recomprara les accions que tenien de l'entitat quan va comprar la caixa alacantina. 

El juí s'ha ajornat sine die i el ministeri fiscal juntament amb la resta d'acusacions, tret d'Adicae que permaneix com a acusació popular, han sol·licitat que s'aplique la denominada "doctrina Botín" i que s'arxive la causa. 

Els afectats acusaven López Abad i Amorós d'estafa i d'un delicte relatiu al mercat i als consumidors per l'emissió i la comercialització d'uns títols que van provocar la desaparició dels estalvis de milers de xicotets clients de l'entitat. De fet, les acusacions reclamaven que s'indemnitzaren totes les persones que en aquell moment van invertir en les preferents. Tot i això, la fiscalia no va veure indicis de delicte i no va presentar cap escrit contra els acusats. A més, al mes de maig un altre jutge de l'Audiència Nacional ja va arxivar el cas sobre la comercialització de preferents en Cajamadrid i Bancaixa.

També et pot interessar

stats