L'Audiència Nacional jutja els negocis de la CAM al Carib

S’acusa nou ex-executius de l’entitat d’administració deslleial en operacions suposadament irregulars.

L\'Audiència Nacional jutja els negocis de la CAM al Carib
L'Audiència Nacional jutja els negocis de la CAM al Carib

L'Audiència Nacional jutja aquest dilluns Roberto López Abad, exdirector general de la CAM, i a 8 ex-executius més per administració deslleial en operacions suposadament irregulars al Carib que haurien ocasionat un perjuí de 28 milions d'euros.

En aquest cas, es jutgen els negocis que la caixa d'estalvis va fer al Carib, on presumptament es van cometre una sèrie d'irregularitats en la compravenda d'actius en hotels de Mèxic i de la República Dominicana.

Segons l'acusació, entre 2005 i 2010, la CAM va donar crèdits per valor de 200 milions d'euros a l'empresa Valfensal, propietat dels empresaris alacantins Juan Ferri i José Baldó. El ministeri fiscal considera que els crèdits es donaren sense rigor i sense exigir les garanties suficients, fet que va ocasionar a la CAM un perjuí per valor de 28 milions d'euros.

Per a Roberto López Abad, exdirector general de la CAM, i per a 8 ex-executius més, el fiscal demana quatre anys de presó per un presumpte delicte d'administració deslleial.

López Abad acumula ja dos condemnes, de tres anys de presó, i de dos anys i mig, pendents de revisió pel Tribunal Suprem. Una altra possible condemna agreujaria la seua situació processal i personal.

També et pot interessar