L'Audiència Nacional envia a juí l'exdirectora de la CAM per la reestructuració del deute d'Hansa

La magistrada fixa 190 milions d'euros amb la finalitat d'assegurar les presumptes responsabilitats civils que pogueren imposar-los.

L\'Audiència Nacional envia a juí l\'exdirectora de la CAM per la reestructuració del deute d\'Hansa
L'Audiència Nacional envia a juí l'exdirectora de la CAM per la reestructuració del deute d'Hansa

La jutgessa de l'Audiència Nacional María Tardón ha acordat l'obertura de juí oral contra l'exdirectora general de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós, i també contra els exdirectius de l'entitat Daniel Gil Mallebrera i Vicente Sánchez Asencio, i contra l'empresari Rafael Galea. El cas que es jutjarà és l'operació de reestructuració de deute de la immobiliària Hansa Urbana.

La magistrada requereix els quatre encausats perquè, en el termini de 24 hores, presten una fiança, de manera conjunta i solidària, per import de vora 190 milions d'euros amb la finalitat d'assegurar les presumptes responsabilitats civils que pogueren imposar-los. La jutgessa designa com a responsables civils subsidiàires les societats Hansa Urbana i Management Service, SL, i responsable civil directe la Caixa d'Assegurances Reunides, Caser, fins al límit màxim assegurat.

A més, requerix als tres exdirectius de la CAM perquè, també en el termini de 24 hores, depositen una fiança per a les presumptes responsabilitats de caràcter penal. L'import és de 192.000 euros. En el cas de l'empresari la quantitat és de 96.000 euros.

La interlocutòria arreplega els escrits d'acusació de la fiscalia i del Fons de Garantia de Depòsits, que demanen penes per als acusats que van dels 2 als 4 anys de presó, i assenyala la Sala Penal com l'òrgan encarregat de l'enjudiciament.

També et pot interessar

stats