L'Audiència Nacional deixa vist per a sentència el judici pel cas Bankia

Rato defensa que els administradors només van buscar "l'interés dels accionistes", sostinguts pels organismes supervisors i reguladors.

L'expresident de Bankia Rodrigo Rato, en una imatge d'arxiu
L'expresident de Bankia Rodrigo Rato, en una imatge d'arxiu / Efe

L'Audiència Nacional ha deixat aquest dimarts vist per a sentència el judici per l'eixida a borsa de Bankia, que des del 26 de novembre jutja els 34 acusats, entre ells l'expresident de l'entitat, Rodrigo Rato, per presumpta estafa a inversors i falsedat en els comptes del grup del 2010 i el 2011.

Després de 74 sessions, la secció quarta de la sala penal ha donat per conclosa la vista oral després de completar el torn d'última paraula, en què Rato ha explicat que totes les seues decisions "van ser contrastades amb les opinions del regulador i del supervisor" i buscant l'"interés dels inversors i accionistes". Així, ha defensat la professionalitat dels gestors de BFA-Bankia, "els millors del mercat, assessorats, a més, per les millors firmes".

El tribunal haurà de decidir si atén la petició de la Fiscalia Anticorrupció, a la qual s'han adherit la majoria de les  acusacions, que demana huit anys i mig de presó per a l'exministre; sis anys de presó per a l'exconseller executiu de Bankia, José Manuel Fernández Norniella; cinc anys de presó per a l'exvicepresident de l'entitat José Luis Olivas, i fins a nou mesos per al seu successor, Francisco Verdú.

També sol·licita penes de dos anys i un any de presó commutable per multa per als exconsellers del grup amb presència en els comités d'auditoria, entre ells els seus antics presidents, l'exministre de l'Interior Ángel Acebes, i Alberto Ibáñez, així com per a l'interventor de Bankia, Sergio Durá, i el soci auditor de Deloitte, Francisco Celma.

També et pot interessar

stats