L'Audiència Nacional ajorna fins al setembre el juí sobre els negocis de la CAM al Carib

El motiu és l'acord al qual han arribat els empresaris Juan Ferri i José Baldó per a reconéixer els fets i rebaixar la condemna.

S’acusa nou ex-executius de la CAM d’administració deslleial en operacions suposadament irregulars
S’acusa nou ex-executius de la CAM d’administració deslleial en operacions suposadament irregulars / Luca Piergiovanni (Efe)

L'Audiència Nacional ha suspés fins al 17 de setembre, tal com han demanat totes les parts, el juí a Roberto López Abad, exdirector general de la CAM, i a 8 exexecutius més per administració deslleial en operacions suposadament irregulars al Carib que haurien ocasionat un perjuí de 28 milions d'euros.

El motiu de l'ajornament és l'acord al qual han arribat els empresaris Juan Ferri i José Baldó per a reconéixer els fets i rebaixar així la condemna fins als 6 mesos. En haver-se arribat a aquesta conformitat, s'acaba d'ajornar el juí per tal de reorganitzar de nou el procediment amb la resta d'acusats.

En aquest cas, es jutgen els negocis que la caixa d'estalvis va fer al Carib, on presumptament es van cometre una sèrie d'irregularitats en la compravenda d'actius en hotels de Mèxic i de la República Dominicana. 

Segons l'acusació, entre 2005 i 2010, la CAM va donar crèdits per valor de 200 milions d'euros a l'empresa Valfensal, propietat dels empresaris alacantins Juan Ferri i José Baldó. El ministeri fiscal considera que els crèdits es donaren sense rigor i sense exigir les garanties suficients, fet que va ocasionar a la CAM un perjuí per valor de 28 milions d'euros.

Per a Roberto López Abad, exdirector general de la CAM, i per a 8 exexecutius més, el fiscal demana quatre anys de presó per un presumpte delicte d'administració deslleial. 

López Abad acumula ja dues condemnes, de tres anys de presó, i de dos anys i mig, pendents de revisió pel Tribunal Suprem. Una altra possible condemna agreujaria la seua situació processal i personal.

També et pot interessar