L'atur es manté en el 8,2% a l'eurozona i cau al 6,8% a la Unió Europea

L'estat espanyol és el segon amb més atur, seguit de Grècia.

Un grup de persones fa cua en una oficina de Madrid
Un grup de persones fa cua en una oficina de Madrid / Efe

L'oficina estadística europea Eurostat ha fet públiques les dades de l'atur del passat mes de juliol. Aquestes dades mostren que la taxa de desocupació a l'eurozona es va mantindre estable, en el 8,2%, mentre que, a la Unió Europea (UE), va caure una dècima, al 6,8%. En els països de la moneda única es tracta del percentatge més baix des del novembre del 2008, mentre que a la UE és la més reduïda des de l'abril del mateix any.

Eurostat estima que, al juliol, hi havia en la UE 16,8 milions de persones a l'atur, de les quals 13,4 estaven en els 19 països que comparteixen la moneda única.

Quant a l'estat espanyol, la taxa d'atur de juliol es va mantindre en el 15,1%, una dècima menys que al juny. Amb aquesta xifra, se situa com el segon país amb la taxa més elevada, només per darrere de Grècia que, al mes de maig (l'últim mes de què es disposen dades), va registrar un 19,5%.

Espanya, Grècia i Itàlia (10,4%) són els únics països de la UE que superen el 10% en la taxa d'atur. D'altra banda, les xifres més reduïdes es registraren a la República Txeca (2,3%), Alemanya (3,4%) i Polònia (3,5%).

També et pot interessar

stats