L'arribada de turistes internacionals creix un 4% al món amb 1.461 milions el 2019

L'Organització Mundial del Turisme destaca que Espanya serà el centre mundial del turisme rural en 2020.

El secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili aquest dilluns
El secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili aquest dilluns / @UNWTO (Twitter)

L'arribada de turistes internacionals ha crescut un 4% en 2019 a tot el món, fins als 1.461 milions. Això suposa una "lleugera desacceleració" comparat amb els dos últims anys, que van ser "excepcionals", segons l'últim informe presentat per l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

Per regions, Europa torna a "nivells històrics" amb un creixement del 4%, després d'un augment per damunt de la mitjana en 2018. L’Orient Pròxim destaca pel seu creixement a causa de la força de destinacions com Egipte o l'Aràbia Saudita, mentre que les Amèrica ha patit una "xicoteta desacceleració" i Àsia Pacífic ha baixat al 5%.

El secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili, ha destacat que volen ajudar els països a portar més inversió des de l'Aràbia Saudita i la Xina, "amb el suport dels governs, especialment en destinacions regionals i rurals, que seran la prioritat de l'OMT aquest 2020".

Referent a això, el responsable d'aquesta institució vinculada a les Nacions Unides ha anunciat que Espanya serà el centre mundial del turisme rural en 2020. "Tindrem una primera conferència sobre el turisme rural, la despoblació i el creixement de l'ocupació a través del turisme. Amb Espanya desenvolupem un projecte bastant important", ha assegurat. A més, ha avançat que Barcelona serà la pròxima capital mundial del turisme i l'esport.

També et pot interessar

stats