L’Aràbia Saudita bloqueja les exportacions del taulell

Les autoritats saudites demanen un segell que certifique la qualitat del producte.

L’Aràbia Saudita bloqueja les exportacions del taulell

Un nou entrebanc complica les exportacions del taulell de les comarques del nord. Des del 13 de setembre, l’Aràbia Saudita ha imposat un nou reglament tècnic amb mesures restrictives que manté pràcticament bloquejada la venda de ceràmica de la Unió Europea al país.

Les autoritats demanen ara una marca de qualitat, un segell que certifique la qualitat del producte, però que en la pràctica s’ha traduït en un entrebanc per a les exportacions. A més, la nova normativa obliga també a dur a terme auditories a les fàbriques i l’obtenció d’un certificat d’embarcament que pot suposar un augment significatiu dels costos d’exportació.

El mercat espanyol és el tercer mercat mundial que abasteix de ceràmica l’Aràbia Saudita. Tile of Spain és la marca internacional espanyola que engloba 125 fabricants i el 90% de la producció ix de les comarques de Castelló. Des de començament d’any, suposa 1.788 milions d’euros de volum de negoci.

L’agent comercial de Realonda SA, Toni Tirado, ha assegurat en una entrevista a l’informatiu 20 h NTC que el bloqueig es produeix en realitat “perquè les empreses certificadores d’Aràbia Saudita desconeixen la normativa del taulell”

L’eurodiputada socialista, Inmaculada Rodríguez-Piñero, alertada pel sector, ha registrat una pregunta dirigida a la Comissió Europea per a conéixer les mesures que pot prendre la UE per a “solucionar aquest bloqueig comercial”.

També et pot interessar