L'Ajuntament de València permet ampliar terrasses i els suspén els impostos

El consistori prioritzarà l'obtenció de terrasses als bars i restaurants que, fins ara, no en tenien.

VÍDEO | L'Ajuntament de València permet ampliar terrasses i els suspén els impostos

L'Ajuntament de València ha acordat suspendre el pagament de la taxa de terrasses a bars i restaurants durant tota la resta de 2020. Es tracta d'una mesura que pretén pal·liar els efectes del coronavirus i les pèrdues milionàries que està ocasionant en el sector de la restauració.

A més, entre altres mesures, el consistori també es planteja la possibilitat d'ampliar els espais públics destinats a aquesta activitat. En aquest sentit, la regidora d'Igualtat, Espai Públic i Pobles de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha assegurat a 'Les notícies del matí' d'À Punt Mèdia que la prioritat seran els bars i restaurants que, fins ara, no tenien cap terrassa.

No obstant això, Beamud ha assegurat que s'ha creat una taula de diàleg amb els agents socials i econòmics i amb la resta de grups polítics per a tractar d'acontentar a tots sobre aquesta qüestió. La regidora veu important la part econòmica del tracte, però sempre que es respecte el dret al descans de les veïnes i veïns de la ciutat, i buscant que València seguisca sent un lloc "amable" per als que volen seguir gaudint i caminant pels seus carrers.

Una altra de les propostes que es troba damunt la taula és l'ampliació de l'horari. Sobre aquest tema, Beamud ha perseverat en l'intent d'arribar a un acord entre veïns, empresaris i un tercer agent, el del sector de l'oci nocturn, que podria també veure's encara més afectat per aquesta ampliació.

També et pot interessar

stats