L’Ajuntament de València aprovarà noves al·legacions a l’ampliació del port

L’equip de govern considera necessària una nova declaració d’impacte ambiental, però l’Autoritat Portuària la descarta.

VÍDEO | L’Ajuntament de València aprovarà noves al·legacions a l’ampliació del port

La junta de govern de l'Ajuntament de València aprovarà aquest divendres les al·legacions al projecte de la nova terminal de contenidors del port de València. Així ho ha anunciat aquest migdia l'alcalde, Joan Ribó, després de la reunió del comité assessor del port de València. 

L'equip de govern municipal insisteix que cal fer una nova declaració d'impacte ambiental, cosa que rebutja l'Autoritat Portuària, perquè assegura que causaria la paralització del projecte.

Per això, el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, s’ha mostrat disposat que una “agència externa” analitze el projecte per a l'ampliació de la terminal nord de contenidors del port. En cas que concloguera que cal "alguna adaptació" del que es va aprovar en el seu moment, "es pot assumir perfectament" però, això sí, "sense paralitzar el procés", ha subratllat.

Segons Martínez, elaborar una nova declaració d'impacte ambiental per a l'ampliació del port suposaria paralitzar el procés "i aleshores l'inversor se n'anirà". Arran d'aquestes declaracions, l’alcalde de València s’ha limitat a declarar: “Ho parlarem”. 

Contrari a aquesta postura s'ha mostrat el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, Joan Romero, qui ha assegurat, en declaracions a 20H NTC, que s'ha d'actualitzar la DIA de fa dotze anys perquè el projecte actual no concreta que vagen a respectar-se les directrius de la de 2007. Romero creu que les institucions han d'asserenar-se i no tindre tanta pressa amb un projecte de tal magnitud, perquè està en joc l'economia d'una ciutat i de tota una àrea metropolitana.

El catedràtic ha manifestat el seu rebuig a l'ampliació del port per tres motius: la falta de claredat i transparència respecte de l'impacte ambiental que tindrà, la falta d'un pressupost adaptat realment a les necessitats del projecte i la falta d'una visió clara sobre l'impacte en l'economia regional d'una ampliació que està realment orientada a complir les exigències d'una empresa privada.

També et pot interessar