L’Ajuntament d’Elx negociarà l’arribada de l’alta velocitat amb Adif

L’alcalde de la localitat del Baix Vinalopó, Pablo Ruz, ha apuntat que “connectar Elx amb la capital és un deure moral de la corporació”

Imatge de la reunió entre l'Ajuntament d'Elx i Ouigo
Imatge de la reunió entre l'Ajuntament d'Elx i Ouigo / Ajuntament d'Elx

L’Ajuntament d’Elx intermediarà en l’arribada de l’alta velocitat amb Adif per tal que Ouigo done servei a la capital del Baix Vinalopó, segons ha anunciat el consistori aquest dimecres en un comunicat. L’alcalde, Pablo Ruz, negociarà amb l’empresa que gestiona les infraestructures ferroviàries a Espanya per a “desencallar la sol·licitud de l’operadora d’alta velocitat Ouigo i que comence a operar en la línia Madrid-Elx-Múrcia a partir de 2024”.

Així ho ha assenyalat després de la reunió mantinguda amb la directora general d'Ouigo Espanya, Hélène Valenzuela. Li ha expressat el compromís municipal perquè aquest servei “més àgil i econòmic” arribe al municipi al més prompte possible.

A més, Ruz ha anunciat que aquest dimecres sol·licitarà la reunió amb Adif. “Necessitem estar més i millor connectats i que els il·licitans puguem fer un ús real de l'estació de l'AVE a Matola”, ha subratllat l'alcalde, qui a més ha destacat el compromís municipal perquè “sempre hi haja una línia de bus en la parada de l'estació que connecte amb el nucli urbà i el parc empresarial”.

Per la seua part, la directora general d'Ouigo Espanya ha destacat la il·lusió de començar a Elx amb els seus trens. Segons Valenzuela, els preus de l'alta velocitat han baixat un 50% amb l'arribada del seu servei. Des de la companyia ferroviària, han demanat a Adif que estudie la capacitat per a operar a Elx a partir de 2024, i esperen que la resposta siga viable tècnicament i comercialment.

També et pot interessar

stats