L’AIReF estima un creixement del PIB del 0,55% en el quart trimestre

L'organisme pronostica un dinamisme molt similar per a l'economia espanyola (0,54%) per al primer trimestre de l'any 2020.

L’AIReF estima un creixement del PIB del 0,55% en el quart trimestre
L’AIReF estima un creixement del PIB del 0,55% en el quart trimestre

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) preveu un creixement del PIB del 0,55% per al quart trimestre de l'any. Això suposa una dècima i mitja més que el repunt del PIB avançat per l'INE per al tercer trimestre.

L'organisme pronostica un dinamisme molt similar per a l'economia espanyola per al primer trimestre de l'any 2020, que creixeria fins a un 0,54% entre gener i març.

En l'últim informe executiu sobre les previsions macroeconòmiques del projecte del pla pressupostari 2020 del govern central, l’AIReF avala les noves previsions de l'executiu, que va rebaixar al 2,1% l’estimació de creixement del PIB per a enguany. No obstant això, difereix en una dècima respecte al dèficit públic, en preveure un 2,1% del PIB, enfront del 2% del govern espanyol.

En les últimes setmanes diferents organismes nacionals i internacionals han rebaixat les previsions de creixement per a Espanya. La Comissió Europea projecta que el creixement se situe en l’1,9%, baixe a l’1,5% en 2020, i a l’1,4% en 2021. Mentrestant, BBVA estima un avanç del PIB del 0,4% en el quart trimestre i del 2% en el conjunt de l'any.

També et pot interessar

stats