L'agricultura valenciana lidera l'exportació de cítrics al món, amb el 14% de les vendes

El pes de la citricultura valenciana a Espanya ha caigut del 63% al 33% en una dècada

Nules denuncia que Tesco comercialitza cítrics sud-africans amb la seua denominació d\'origen
Taronges valencianes, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana lidera les exportacions de cítrics al món, amb el 14% del total, si bé només acull el 2% de la producció. És a dir, que enfoca la major part del producte al consum exterior. I ho fa en la principal regió exportadora de cítrics del món, Espanya, principalment en taronja i mandarina.

Les dades les ha aportades el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, a la comissió d'estudi de les Corts sobre el sector citrícola i la seua viabilitat futura.

Segons ha explicat, la citricultura representa el 34% de les terres de cultiu valencianes; el 35% de la producció de la branca agrària i el 46% de la producció vegetal. No obstant això, el pes de la citricultura valenciana ha descendit respecte a la resta d'Espanya: si en 2012 representava el 63%, en 2020 ha caigut al 33%. Tanmateix, la Comunitat Valenciana continua representant el 67% de les exportacions de cítrics de l'Estat.

Per tipus de cultius, es manté la preponderància en mandarines (70% de la superfície i 64% de la producció de tot Espanya); s'ha perdut en taronges i ha augmentat en llimes.

En el món es van produir uns 158 milions de tones de cítrics en la campanya de 2019-2020. Espanya ocupa la sisena posició en la llista de països productors. Els estats que la superen dediquen el producte més a consum intern -cas de la Xina, l'Índia o Mèxic- i a l'exportació de sucs, com el Brasil.

També et pot interessar

stats