L'agricultura va representar el 21,6% de les exportacions valencianes en el primer quadrimestre de 2019

La citricultura valenciana manté l'hegemonia a Espanya tot i la crisi i representa el 69,3% de les vendes a l'estranger.

Un taronger en una imatge d'arxiu
Un taronger en una imatge d'arxiu / AVA-Asaja

El sector agroalimentari valencià ha exportat producte per valor de 2.286 milions en el primer quadrimestre de l'any, amb la qual cosa ha registrat un increment de l'1,4% respecte del mateix període de l'any anterior. L'agricultura valenciana ha aportat en aquest període el saldo positiu més elevat a la balança comercial exterior, amb el 21,6% del total de les exportacions.

El comportament de les exportacions també evidencia l'hegemonia de la citricultura valenciana en el context espanyol. Així les coses, malgrat patir un descens del 5,6% respecte del curs passat, els productors de cítrics van fer exportacions per valor de 939 milions i van representar el 69,3% del total dels enviaments citrícoles espanyols a l'exterior.

En general, els Estats Units i la Xina han sigut les destinacions comercials amb més demanda per als productes valencians, amb valors a l'alça del 35% i del 15,9% respectivament, segons les últimes xifres de Comerç Exterior. Productes porcins, vi i cítrics són alguns dels que tenen una millor acollida en aquests mercats.

Amb tot, la principal destinació del comerç agroalimentari valencià continua estant en els mercats europeus. Les pujades més importants han tingut lloc a Polònia (19,4%), la República Txeca (14,2%) i Suècia (10%).

També et pot interessar

stats