L'Agència Tributària sosté que la devolució de l'impost a les hipoteques correspon a les comunitats autònomes

El president de l'entitat assenyala que són les autonomies les responsables de gestionar aquest tribut.

Els ciutadans podran reclamar a les hisendes autonòmiques la devolució de l'impost dels exercicis no prescrits.
Els ciutadans podran reclamar a les hisendes autonòmiques la devolució de l'impost dels exercicis no prescrits. / Europa Press

El director de l'Agència Tributària, Jesús Gascón, ha manifestat aquest divendres que les peticions de devolució de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD) de les hipoteques hauran de dirigir-se a les comunitats autònomes, que són les que recapten i gestionen aquest tribut.

Així ha contestat el director de l'organisme, durant el Congrés dels Inspectors d'Hisenda de l'Estat que se celebra en Alacant durant aquests dies, quan ha sigut preguntat per la sentència d'ahir del Tribunal Suprem que estableix que han de ser els bancs qui sufraguen l'impost i no els clients com fins ara.

Sobre si els contribuents podran reclamar a Hisenda els anys no prescrits d'aquest impost (abans de 2014), Gascón s'ha limitat a assenyalar que es tracta d'un tribut cedit i que, per tant, és gestionat per les comunitats autònomes.

Des del col·lectiu de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) i des del Registre d'Economistes Assessors i Fiscals (REAF) asseguren que els ciutadans podran reclamar a les hisendes autonòmiques la devolució de l'impost dels exercicis no prescrits mitjançant la presentació d'una sol·licitud de reintegrament d'ingressos indeguts, més interessos de demora.

També et pot interessar

stats