L'aeroport d'Alacant-Elx, premiat per ser el més accessible de tot Europa

Els jutges han valorat que l'aeroport alacantí "ha fet un esforç, més enllà dels requisits mínims d'accessibilitat establits pel reglament, en la cerca d'una infraestructura accessible per a tots"

La directora de l'aeroport, Laura Navarro, recull el premi
La directora de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, Laura Navarro, recull el premi / Aena

L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández ha sigut guardonat amb el premi Accessible Airport Award d'Europa, concedit pel Consell Internacional d'Aeroports (ACI), per la seua labor i compromís per a aconseguir un aeroport més accessible per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

La directora de l'aeroport, Laura Navarro, va recollir el premi en la nit d'aquest dimarts, en el marc de l'assemblea general d'ACI Europe World 2023 (WAGA 2023), l'esdeveniment més important a escala mundial per al sector aeroportuari i de l'aviació.

Segons ha explicat Aena, els jutges, entre els quals es troba el Fòrum Europeu de Discapacitat, han valorat que l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández “ha fet un esforç permanent, més enllà dels requisits mínims d'accessibilitat establits pel Reglament 1107/2006 de la UE, en la cerca d'una infraestructura accessible per a tots”.

Mesures destacades

Algunes de les mesures que s'han destacat són:

  • Habilitació de carrils específics per a passatgers amb mobilitat reduïda en els diferents controls de seguretat.
  • Implantació d'una àrea de càrrega per a les cadires de rodes elèctriques.
  • Desenvolupament d'aplicacions mòbils per a facilitar la navegació de passatgers amb discapacitat visual dins del recinte aeroportuari.
  • Desenvolupament de procediments específics per a atendre passatgers amb trastorn de l'espectre autista (TEA).

Respecte a això últim, ha destacat el projecte de sala sensorial que actualment es troba en construcció i que té com a objectiu oferir un entorn segur i adequat a les necessitats dels viatgers amb discapacitats invisibles.

També et pot interessar

stats