L’aeroport de Castelló, deu anys de vida que acumulen vora 600.000 passatgers

La previsió dels seus responsables és reactivar totes les rutes, suspeses per la Covid-19, a finals d’abril.

10 anys aeroport Castelló / À Punt NTC
Teresa Violeta
28 de març 2021 - 18:00

L'aeroport de Castelló compleix deu anys. La infraestructura va estar sense activitat els tres primers anys i no va ser fins al 2015 quan es va enlairar el primer vol comercial. En l’actualitat els seus responsables treballen per a diversificar i trobar noves línies de negoci, és a di,r compatibilitzar l'ús comercial amb l'industrial, tot per a aconseguir que siga rendible.

Aquesta infraestructura va ser inaugurada el 25 de març de 2011 i va costar 150 milions d'euros. El primer vol comercial el va fer el club de futbol del Vila-real, el gener del 2015. Huit mesos després van arribar els vols regulars, que van començar el setembre del 2015, amb destinacions com Londres i Bristol.

L'aeroport ha passat per diversos gestors. Justament quan començaven a funcionar els vols internacionals, l'activitat es va suspendre per la Covid. Aquests dies, la previsió dels seus responsables és poder reactivar totes les rutes a finals d’abril.

Diversificar el negoci per a fer-lo rendible

 

En paral·lel al vessant turístic, s’han implementat activitats de logística aèria vinculades a l’estacionament, el manteniment i el desmantellament d’aeronaus, ha explicat Blanca Marín, directora general de l'aeroport. En aquests moments, l’aeroport té estacionades unes 40 aeronaus i disposa de capacitat per a acollir-ne fins a 50. Amb les obres en curs aquesta infraestructura podrà albergar fins a 71 avions.

Una altra branca que està en marxa és la formativa, amb la presència de diverses escoles de vol. En els últims cinc anys, l'aeroport ha acollit vora 600.000 passatgers i més de 20.000 operacions d’avions.

També et pot interessar

stats