L’absentisme laboral creix més d'un 40% a la Comunitat Valenciana des del 2019

Una vintena d'experts reunits a València alerten que la situació amenaça l'estabilitat i productivitat de les empreses

Imatge d'arxiu d'una oficina / À Punt NTC

Cada dia milers de persones deixen d'anar a treballar per causes no justificades. De fet, es calcula que un milió i mig d'espanyols no va mai a la faena, un absentisme que costa a l'any 135.000 milions d'euros. 

La Comunitat Valenciana se situa al capdavant de l'absentisme laboral d'Espanya, i de la Unió Europea, i això amenaça l'estabilitat i productivitat de les empreses. Una situació que s'ha incrementat des de la pandèmia. Este dimarts una vintena d'experts s'han reunit a València per a posar solucions damunt de la taula. “L’absentisme ha augmentat des del 2019 al voltant d’un 43%”, apunta el responsable de grans empreses d’Umivale, Javier Martí. 

La falta de conciliació i la salut mental solen concentrar la majoria dels casos d’absentisme laboral, per la qual cosa ara s’està estudiant quina incidència va tindre la covid-19, l’aparició del teletreball i la cura de la salut mental. Esta situació representa un maldecap per a les empreses, que veuen perillar la productivitat. “Les empreses hem de pressupostar un sobrecost i restar dels nostres marges de benefici”, assegura la responsable de personal del grup Dacsa, África Valldecabres. 

Per a les veus expertes, la solució implica, entre altres coses, motivar el personal perquè anar a la faena no es quede en un segon pla. Les empreses demanen a les administracions que els ajuden amb propostes que permeten a la Comunitat Valenciana eixir del pòdium de l’absentisme laboral.

També et pot interessar

stats